top of page

פרויקט בגרות 

הקשר שבין אוכל ורגשות

'פיצ

אוכל מהווה עבור אנשים רבים דרך ליהנות מהחיים ודרך לבילוי אחד עם השני. מצד שני, אנשים רבים אוכלים כדי להתמודד עם רגשות- אכילה רגשית.
אני בעצמי מאוד אוהבת לאכול וזאת דרך מרכזית עבורי ליהנות- עם משפחה, עם חברים ולבד. אני אחת שמאוד אוהבת מתוק ויכולה לאכול קינוחים בלי סוף, וזהו משהו שמאפיין אותי וידוע בקרב הסביבה שלי.
אני רוצה לצלם רגשות שונים כמו: אהבה, שנאה, אדישות, שמחה, אימה, גאווה, גועל, כעס, מבוכה, קנאה, תשוקה וכו'. כל תמונה תייצג רגש אחר באמצעות אוכל. כלומר, בכל תמונה יהיה מאכל אחר שאשתמש בו כדי להביע את הרגש הרצוי. אני רוצה לצלם את מערכת היחסים שבין אדם למזון, ואת הרגשות הנלווים ליחסים אלו.

סט צילומים  ראשון

תכנון הסט: חיפשתי מקום בו נמצא שולחן בר גבוהה וארוך, כאשר מצאתי שולחן שכזה, חיפשתי בחלל את זווית הצילום המתאימה. משום שאחד הקירות בחדר היה צבעוני ונמצא מול החלון בחרתי לצלם כאשר קיר זה ברקע. הבאתי מראש סוכריות צבעוניות, עוגה וטיפות עיניים (כדי ליצור אפקט של דמעות), וביקשתי מהמצולמת שתבוא לבושה בשחור בכדי שהפנים שלה יהיו המוקד בתמונה. צילמתי משתי זוויות שונות- מלמעלה ומגובה העיניים והתמקמתי
.בסט בהתאם

 

תיאור יום צילום: אני הגעתי לסט, התחלתי להוציא את כל מה שהבאתי, למקם את העוגה והסוכריות על גבי השולחן, לאחר מכן הגיעה המצולמת. הסברתי לה מה אני רוצה שתעשה, איפה תעמוד ובאיזה אופן. בהמשך, מיקמתי את הראש של המצולמת על העוגה ומרחתי עליה את הסוכריות. כך ניסיתי מספר זוויות והבעות של המצולמת ולבסוף הגעתי לתוצרים האלו.
 

מסקנות מהפרזנטציה: הייתי צריכה לצלם מעוד זוויות, כך היה לי יותר מבחר של תמונות. בנוסף יתכן ותאורה חיצונית נוספת מלבד פלאש המצלמה הייתה מעניקה לצילום תחושה טבעית יותר. עבדתי נהדר עם המצולמת, היא הבינה בדיוק את כוונותיי ועמדה בציפיות שלי.

סט צילומים שני

תכנון הסט: חיפשתי מקום בעל מראה מוזנח בו יש ספה ישנה ושולחן קטן. הבאתי מגש פיצה, בגדים בשביל לפזר בחלל וביקשתי מהמצולם שיילבש סווטשרט בצבע בוהק. חיפשתי בחלל את זווית הצילום המתאימה. בחרתי לעמוד בדיוק מול הספה ולהושיב את הדמות במרכזה, כך שהדמות תהיה במרכז הפריים יחד עם מגש הפיצה. פיזרתי בגדים על הספה, והנחתי שני פנסים בתוך מגש הפיצה שכוונו לפניו של המצולם- וכך ייווצר מראה של התגלות צינית מתוך מגש הפיצה
 

תיאור יום צילום: אני הגעתי לסט, מיקמתי את הספה והשולחן בצמוד לאחד הקירות, פיזרתי את הבגדים על הספה, הבאתי כוס קפה ושפכתי אותה על השולחן. המצולם הגיע, ולאחר מכן הסברתי לו מה אני רוצה שיעשה, איפה תעמוד ובאיזה אופן. העמדתי את מגש הפיצה על השולחן הצבתי בתוכו את הפנסים וכיוונתי אותם לפניו של המצולם, הבנתי שהאור אינו מספיק חזק ולא נראה בתמונה, לכן הוספתי גם פנסי טלפון והעמדתי אותם בתוך המגש. בהמשך התחלנו לצלם והדרכתי את המצולם אילו הבעות פנים לעשות ואילו תחושות להעביר.
 

מסקנות מהפרזנטציה: הייתי צריכה למצוא סט יותר גדול, כיוון שבמהלך הצילומים הייתי מוגבלת בתנועה, לכן הפריים לא היה רחב כמו שרציתי. מלבד זאת הייתי מרוצה מהאופן בו פנסי האור נראו לבסוף, האור בלט ולדעתי הרעיון הועבר.

סט צילומים שלישי

תכנון הסט: צילמתי בחוץ, רציתי שהצבע העיקרי בפריים יהיה ירוק, לכן צילמתי בחוץ על דשא. צילמתי באור יום אך היה יום מעונן ונאלצתי להשתמש בפלאש. המצולם לבש ירוק ובהתאמה הגלידה הייתה ירוקה גם היא. המצולם ישב ונשען על עץ. זווית הצילום בתמונה זו הייתה מעט גבוהה בגובה העיניים של המצולם.
 

תיאור יום צילום: היה יום קריר ורוחות, לכן הייתי צריכה לצלם מהר כדי שהגלידה לא תיפול או תנזל יתר על המידה. ביקשתי מהמצולם שישב והסברתי לו את הסיטואציה שאני רוצה לצלם. תוך כדי הגלידה אכן נזלה, והמצולם כמו כל ילד קטן באמת התבאס שנזלה הגלידה ולכן התגובה שלו הייתה אמיתית ואותנטית יותר.
 

מסקנות מהפרזנטציה: ייתכן והייתי צריכה להשתמש באוכל אחר, משום שההתעסקות עם הגלידה במהלך הצילומים מאוד הקשתה עליי ועל המצולם, במיוחד שמדובר בילד קטן שמצטלם. מלבד זאת השילוב של הצבע הירוק השתלב מאוד טוב בצילום והמצטלם שיתף פעולה.

סיכום תהליך העבודה על הפרויקט

הפרויקט בו התחלתי לעסוק מתחילת השנה ועד להתפרצות הקורונה עסק בקשר שבין אוכל לרגשות. אני מאוד מחוברת לנושא ומתעניינת בו. אני מאמינה שלכולנו יש מערכת יחסים עם אוכל, כולנו מתעסקים באוכל בחלק ניכר מהיום שלנו והוא מקיף אותנו מכל עבר. לכן רציתי לבחון מקרוב את ההשפעות של אוכל על הרגש ואת ההשפעה של הרגש על בחירת האוכל, וכן את הקשר שבין השניים. לקחתי איתי מהפרויקט את ההבנה שאני יכולה למצוא את עצמי בכל אחד מן המצבים שצילמתי ושזה בסדר שקיים קשר שכזה עם אוכל- לטוב ולרע. למדתי מהעבודה עם המצולמים בימי הצילום כיצד ה מגיבים בסיטואציות שונות עם אוכל, ומה הן בעצם האסוציאציות שעולות לגבי אוכל ורגש מסוים. גיליתי שאני מסוגלת למצוא פתרונות בעת משברים שנתקלתי בהם בימי הצילום- ביניהם לחץ של זמן, מצולמים שלא הגיעו ליום הצילום וכמובן שהעבודה עם אוכל לא פשוטה, מלכלכת, ומאתגרת. בנוסף פיתחתי את יכולת היצירתיות שלי והחשיבה מחוץ לקופסה. תחילה בעת תכנון הסט ואיסוף הרעיונות ולאחר מכן בימי הצילום הייתי צריכה להוציא את המיטב מהמרחב הקיים, ולהסתדר עם האמצעים שבהישג יד גם אם לא הכל מסתדר כמתוכנן.  אם הייתי משיכה את הפרויקט הייתי שמחה לצלם טווח גילאים רחב, כלומר ילדים, קשישים, תינוקות ובני נוער כי הנושא של אוכל באמת נוגע בכל אדם ואדם. בנוסף הייתי רוצה לצלם בעוד מקומות ביניהם מסעדות ומטבחים.
לסיכום, נהניתי מאוד לעבוד על הפרויקט ולהוציא מהתקופה הקצרה הזו את המיטב וללמוד ממנה. נהניתי ליצור, לצלם, ולהתעסק בנושא כל כך בוער ורלוונטי כמו אוכל.

bottom of page